Fosztogatás

2021.09.24. 07:37

Elképesztő tempóban lopta végig Tatát és a Balatont

Az interneten próbálta értékesíteni a nyaralókból, ifjúsági táborokból lopott értéktárgyakat a férfi, amire a rendőrök is felfigyeltek. Ez lett a veszte.

Kemma.hu

Az interneten próbálta értékesíteni a nyaralókból, ifjúsági táborokból lopott értéktárgyakat, amire a rendőrök is felfigyeltek. Ez lett a veszte.

Forrás: shutterstock.com

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szeptember 24-én a Tatai Járásbíróságon az előkészítő ülése annak az igencsak tevékeny, 43 éves pusztaszabolcsi férfinak, aki 2019-ben július 28. és augusztus 31. között nyaralókban és ifjúsági táborokban fosztogatott Tatán és a Balatonon, és akinek a terhére nem kevesebb, mint 46 tényállást ró most az ügyészség.

Mint arról korábban hírt adtunk, a férfi házakba besurranva tört be, és az ott alvó sértetteknek lopásaival közel 1,3 millió forintos kárt okozott. A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi a maga és élettársa megélhetését biztosította, illetve egészítette ki a fosztogatásokkal.

2019. augusztusában egy tatai táborba, illetve egy kemping területén lévő házakba osont be éjjel, és az ott alvók mellől tulajdonított el értéktárgyakat, jellemzően pénztárcát, illetve laptopot. A tatai és a balatoni lopásokkal összesen több mint 40 sértettnek okozott kárt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában