letartóztatás

2021.04.01. 09:12

Letartóztatták az unokázós csalókat – 3 millióval verték át a 79 éves dorogi nőt

Az elkövetők azt hazudták, hogy az idős asszony fia balesetet okozott. A bíróság lépett az ügyben.

Kemma.hu

Az unokázós csalók egy 79 éves asszonyt vertek át, és károsítottak meg több mint 3 millió forintra

Forrás: police.hu

A nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság letartóztatta azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy 79 éves asszonyt vertek át, s károsítottak meg több millió forintra – tájékoztatta hírportálunkat dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 79 éves dorogi sértettet február 23-án felhívta az egyik csaló, aki valótlanul azt állította, hogy az idős asszony fia autóbalesetet okozott, és kártalanítani kell a vétlen félt, különben rendőrségi ügy lesz belőle. Ezt követően egy nő vette át a telefont, aki megerősítette, hogy több milliós a kár.

Ezután a hívó közölte, hogy amennyiben megvan a kért összeg, akkor a „rendőr fia” fog elmenni érte. Az átvert idős ember 2 millió 800 ezer forintot és 600 eurót, azaz összesen 3 millió 14 ezer 800 forintot adott a hozzá érkező csalónak, aki a pénzt átadta a társának.

A nő ezt követően hívta fel a fiát, így derült ki számára, hogy átverés áldozata lett, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A dorogi rendőrök a rendelkezésre álló információk alapján adatgyűjtésbe kezdtek, aminek eredményeképpen azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket, a 28 éves H. M-et és a 39 éves Sz. G-t.

A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

Az Esztergomi Járásbíróság március 31-én egy hónapra elrendelte mindkét férfi letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye. A végzés végleges, azt az ügyész, a gyanúsítottak és a védők is tudomásul vették – írja a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában