jogerős ítélet

2021.04.20. 13:48

Agressziókezelési tréningre küldik az idős, beteg apját bántalmazó férfit

A férfi ittasan, egy szóváltást követően bántalmazta 72 éves édesapját: bakanccsal megrúgta, ököllel arcon ütötte. A bíróság jogerős ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Idős koránál fogva a védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság jogerősen 1 év, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki édesapját bántalmazta – tudtuk meg dr. Hotváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 38 éves férfi 2019. április 7-én a délutáni órákban összeszólalkozott 72 éves, baloldali testbénulás utáni állapotban lévő és parkinson kórban szenvedő édesapjával vértesszőlősi lakásukban. Az idős férfi bűne az volt, hogy nemtetszését fejezte ki, amiért a fia kifogásolta az ebédet és gúnyos megjegyzést tett az ételre.

Az ittas férfi emiatt bakancsos lábával erőteljesen jobb lábon rúgta a kanapén ülő édessapját, majd ököllel az arcába vágott. Az idős férfi lábszárán és homlokán horzsolt sérülése keletkezett, amik 8 napon belül gyógyultak.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az április 20-án tartott tárgyaláson 1 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bántalmazót, valamint a próbaidő alatt elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét. Kötelező magatartási szabályok is kerültek előírásra, így a vádlottnak közfoglalkoztatási szervnél vagy az önkormányzatnál munkavégzésre kell jelentkeznie, illetve csoportos agressziókezelő tréningen szükséges részt vennie – írja a Tatabányai Törvényszék közleménye.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában