testi sértés

2021.03.01. 11:30

5 év felfüggesztettet kapott a szárligeti nő, aki hátba szúrta férjét

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés miatt szabott ki 5 év felfüggesztett börtönbüntetést, azonban az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításét fellebbezett.

Kemma.hu

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki életveszélyes sérülést okozott vendéglátójának. Ha beismeri tettét, négy évet kaphat.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a március 1-jén tartott előkészítő ülésen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a szárligeti asszonyt, aki hátba szúrta a férjét.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a kegyetlen nő terhére súlyosításért, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Ahogy arról már beszámoltunk, a nő és a férje 1995 óta éltek együtt szárligeti otthonukban. A férfi munkaviszonyban nem állt és italozó életmódot folytatott, emiatt közte és a felesége között gyakoriak voltak a viták. A nő és a férje 2020. július 31-én az otthonukban tartózkodott, ahol a férfi egész nap italozott. 17 óra körüli időpontban vitatkozni kezdtek, a férj kiment a házból, a felesége késsel a kezében utánament az udvarra, a sértett mögé lépett, majd hátba szúrta őt.

A szúrást követően a nő kihúzta a kést a férfi hátából, visszavitte a házba és betette a mosogatóba. A férj is bement a házba, a sebe vérzett, ezt látva a felesége értesítette a mentőszolgálatot, valamint megpróbálta csillapítani a vérzését. A kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában