halálos baleset

2021.01.14. 15:55

Halálra gázolt egy férfit az 1-es úton, örökre eltiltanák a 80 éves sofőrt

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést szabjon ki és örökre tiltsa el a vezetéstől.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki személygépkocsijával kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütötte el az emiatt elhunyt férfit.

A 80 éves sofőr nem adta meg az elsőbbséget (Fotó: Ugyeszseg.hu)

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy az ügyészség a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozását követően a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

A gyalogos a korházba szállítást követően életét vesztette (Fotó: Ugyeszseg.hu)

A vádirat szerint a 80 éves férfi 2019. október 31-én 17 óra 50 perckor, Tatabányán, az 1-es számú főúton Győr felől Budapest irányába 50-56 kilométer/óra közötti sebességgel vezetett egy személygépkocsit. A sofőr a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal, és nem olyan sebességgel közelítette meg, hogy a gyalogosok részére elsőbbséget tudjon biztosítani. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a sofőr a 4,2 métert megtett férfit elütötte, aki a kórházba szállítását követően elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában