hamisítás

2021.01.27. 18:22

Kamu doktorival bukott le Tatán a csaló baji férfi

A csaló a doktori cím bejegyzését kérte, ám megfelelő iskolai végzettséggel nem rendelkezett. Ezért csinált magának egyet.

Kemma.hu

Forrás: eduline.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a feltételezett elkövető 2019. augusztus 10-én Tatán az okmányainak cseréjét és doktori cím bejegyzését kezdeményezte. A férfi nem rendelkezett megfelelő végzettséggel, ezért úgy gondolta, saját kézbe veszi az ügyet. A kérelemhez benyújtotta az egyik tudományegyetem határozatát és egy rektor által kiállított doktori oklevelet is. A közokiratok hamisak voltak, azonban megtévesztésig hasonlítottak az eredetihez, ezért a kérelmező kért bejegyezését elvégezték. A tatai nyomozók saját gyanú alapján indítottak büntetőeljárást az ügyben, mivel a baji férfi úgy igazolta magát a rendőröknek, hogy már a doktori titulust használta.

A nyomozók január 26-án hallgatták ki gyanúsítottként a csalót. Ellene kétrendbeli közokirat hamisítás és egyrendbeli intellektuális közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt indult eljárás. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, és elmondta, hogy a benyújtott iratokat saját maga készítette.

A 48 éves férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt, jelenleg más ügyben is büntetőeljárás van folyamatban ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában