bíróság

2020.12.12. 11:43

20 milliós csalás: 4 év felfüggesztettet kapott az esztergomi orgazda

A nő több mint húsz millió forint értékű zárjegy nélküli, illetve ukrán jelzésű cigarettát rejtegetett a lakásában. A bíróság döntése jogerős.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 10 hónap, végrehajtásában 4 év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 100 ezer forint értékű vagyonelkobzásra ítélte azt az esztergomi nőt, aki jövedéki adózás alól elvont cigarettát rejtett el a lakásában – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Esztergomi Járási Ügyészség jelentős értékű orgazdaság miatt vádiratot nyújtott be annak a nőnek az ügyében, aki 2019. október 2-án és az azt megelőző héten ismeretlen személyektől több kartondoboznyi zárjegy nélküli, illetve ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát vett át. A nő az árut a lakásában rejtette el, amiért összesen 100 ezer forintot kapott az ismeretlen személytől. Az adóhatóság jövedéki ellenőrzés során a dohányárut lefoglalta.

Az elrejtett 14 ezer 118 doboz cigaretta, valamint az 5 tasak vágott dohány értéke összesen 20 millió 455 ezer forint.

A büntetővégzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában