vádemelés

2020.11.09. 15:21

Majd' 15 ezer doboz zárjegy nélküli cigit rejtegetett esztergomi lakásán egy nő

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre, és 100 ezer forint vagyonelkobzásra ítélje.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat azzal az esztergomi nővel szemben, aki jövedéki adózás alól elvont cigarettát rejtett el a lakásában 100 ezer forintért.

Dr. Reszl Ildikó, megyei főügyész arról tájékoztatta portálunkat, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, és 100 ezer forint vagyonelkobzásra ítélje, a lefoglalt dohányárut kobozza el.

A vádirat szerint a nő 2019. október 2-át megelőző héten, valamint 2019. október 2-án ismeretlen személyektől több kartondoboznyi zárjegy nélküli, illetve ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát vett át azzal, hogy az esztergomi lakásában azt elrejtse. A nő a jövedéki adózás elől elvont cigarettát a lakásában elrejtette, ezért összesen 100 ezer kapott az ismeretlen személytől. Az elrejtett 14 ezer 118 doboz cigaretta, valamint 5 tasak vágott dohány értéke összesen: 20 millió 455 ezer 45 forint. Az adóhatóság jövedéki ellenőrzés során a dohányárut lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában