csalás

2020.10.22. 19:37

Őrizetbe vették egy nemzetközi bűnszövetkezet tagjai

Az esztergomi rendőrök kitartó nyomozásának köszönhetően négy férfi került letartóztatásba, akik nemzetközi csalássorozatot követtek el egy bűnszervezet tagjaiként. Emellett további öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök az ügyben.

Kemma.hu/police.hu

Ittas vezetés miatt felelhet az a 46 éves nő, akit éjszaka kapcsoltak le a rendőrök Tatabányán. Annyit ivott, hogy az úttesten kacsázott.

Forrás: police.hu

Nyolc férfit és egy nőt fogtak el az esztergomi rendőrök a napokban. Azzal gyanúsítják őket, hogy nagy értékű fuvarfeladatokat vállaltak külföldi partnerek részére, a rakományt azonban nem szállították el a célállomásra, hanem azt maguk értékesítették.

Egyikőjük március 13-án egy vállalat nevében interneten keresztül állapodott meg egy lengyelországi székhelyű gazdasági társaság képviselőjével abban, hogy Németországból két kamionnal fagyasztott húst szállít Lengyelországba. Társával együtt március 19-én és 20-án elmentek egy-egy németországi telephelyre, ahol először több mint húsz tonna, majd több mint huszonegy tonna fagyasztott húst pakoltak fel a járművükre.

Egy másik tag október 12-én hasonló módon állapodott meg egy nagy-britanniai társasággal abban, hogy Németországból kamionnal parfümöt szállít Nagy-Britanniába. Az elkövetők október 13-án egy telephelyről 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel, majd a szállítmánnyal elindultak, azonban azt nem Nagy-Britanniába vitték, hanem Magyarországra hozták, hogy aztán maguk értékesíthessék.

A gyanúsítottak október 18-án egy csornai kamionparkolóban akarták eladni a szállítmányt, ekkor ütöttek rajtuk a rendőrök. Az elfogásban az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai mellett a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is közreműködtek. A gyanúsítottak cselekményükkel több mint 215 millió forintos kárt okoztak.

Az ügyben az esztergomi nyomozók kilenc személyt hallgattak ki gyanúsítottként csalás és orgazdaság elkövetése miatt. Közülük négy férfit őrizetbe vettek, és az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat.

A nyomozók az eljárás során két nagyértékű személygépkocsit, műszaki cikkeket, készpénzt, három kamiont is lefoglaltak, amiből kettő tele volt a lopott rakománnyal. A lopott árucikkek egy része is előkerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában