azonnal cselekedett

2020.09.01. 13:15

A tatabányai terepjárós hős elmesélte, mi történt az M7-esen

Hoffmann Zoltán volt az a tatabányai fiatalember, aki a minap az M7-esen ellátott egy eszméletlen kislányt, amíg odaértek a mentők.

Kemma.hu

Hoffmann Zsolt volt az a tatabányai fiatalember, aki a minap az M7-esen ellátott egy eszméletlen kislányt, amíg odaértek a mentők.

Forrás: Tények

Kamerák elé állt Hoffmann Zoltán, aki a hét végén az M7-es autópályán egy eszméletlen kislánynak segített. A Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja Kápolnásnyék közelében vette észre, hogy bajban van egy család. A leállósávban vesztegeltek, a kislányuk pedig a földön feküdt.

– Gyorsan félreálltam és odarohantam. Ellenőriztem a légutat, a légzését, a keringését. Traumás jelet nem találtam nála – utalt arra, hogy látszott: a kislány nem sérült meg. A Tények információi szerint egy görcsroham miatt veszítette el az eszméletét a hatéves gyerek.

Hoffmann Zoltán következő lépésként stabil oldalfekvésbe helyezte a kislányt és izolációs takarót terített rá, hogy ne hűljön ki. Nem véletlen, hogy volt nála ilyesmi, hiszen a a 4x4-es egyesület tagja. Korábban egyébként, mint elárulta, mentőzött és 13 évig dolgozott az egészségügyben.

Azt már Pákozdi Zoltán, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa mondta el, hogy a kislányhoz két földi mentőegység is érkezett a mentőhelikopter mellett, és végük stabil állapotban szállították őt kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában