összefogás

2020.07.02. 17:30

Fekvőtámasz-kihívással gyűjtenek az önkéntes tűzoltók a beteg kisfiúnak

A megye- és az országhatáron túlnyúló kihívásban számos önkéntes egyesület nyomja le a fekvőtámaszt.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Kocsi Tűzoltó Egyesület

A Facebookon terjed egy jótékonysági kihívás, amely szerint az önkéntes tűzoltóknak 10 fekvőtámaszt kell elvégezniük, amelyet videós bejegyzsében kell megosztaniuk. A projekt célja, hogy pénzt gyűjtsenek egy SMA-beteg lengyel kisfiúnak, Wojtusnak. A kisfiú az idegrendszeri betegség 1-es típusában szenved, akárcsak sorstársa, a szintén jótékonysági összefogással gyógyszerhez jutó szárligeti Ábris, és az ország összefogásával a világ legdrágább gyógyszerét megkapó Zente is.

A kihíváshoz Komárom-Esztergomból is csatlakoztak önkéntes lánglovagok. Eddig a Banai, a Rédei, a Kocsi és a Tárkányi Önkéntes Tűzoltóeygesület tagjai fekvőtámaszoztak a kisfiúért. Ahogy a videós posztokban írjá, a tűzoltó egyesületek feladata tíz fekvőtámaszt csinálni a kihívást követően 48 órán belül. Ha ez a tűzoltóknak sikerül, akkor Wojtus számlájára 5 PLN-t küldenek. A kihívás elvégzésekor lehetőség van kihívni további egyesületeket is.

A kihívás folytatódik, most a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi Tűzoltó Egyesületen a sor. A kihíváshoz számos határon túli önkéntes egyesület is csatlakozott.

A kis Wojtusnak van egy oldala is, ahol a gyűjtést nyomon lehet követni. Az ottani információk szerint a gyógykezelésre szánt összeg összegyűlt, a továbbiakban érkező felajánlásokat, összegeket az egyéb költségekre fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában