kettős gyilkosság

2020.07.27. 11:30

Nem tett beismerő vallomást a férfi, aki brutális kegyetlenséggel gyilkolt Süttőn

Az ügyészség indítványával egyetértésben a bíróság 3 hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását aki 55 késszúrással ölt, majd áldozataira gyújtotta a házat.

Kemma.hu

Egy huszonhat éves férfi túlélte, ketten viszont meghaltak szombaton éjjel egy családi házban keletkezett tűzben, mely kapcsán emberölés bűntette elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A Táncsics Mihály utcai ingatlan (képünkön) alsó szintjén eddig ismeretlen okok miatt szombaton éjjel csaptak fel a lángok, melyek a garázsban álló Mazda típusú kocsira is átterjedtek. 20200517_Süttő_fotó:Walczer Patrik_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki Süttőn május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben megölte lánytestvérét, valamint sógorát, ezt követően pedig a holttesteket meggyújtotta.

Dr. Reszl Ildikótól, a megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság, a bíróság az ügyészség indítványára június 25-én rendelte el a letartóztatását. Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását további három hónappal meghosszabbította, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a férfi még mindig kórházban tartózkodik és beismerő vallomást nem tett.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a süttői családi házban május 16-án 00 óra 57 percet megelőző időben 36 késszúrással, illetve vágással megölte sógorát, és 19 késszúrással, vágással megölte nővérét. Mindkét sértett a késszúrások okozta sérülések következtében vesztette életét.

Ezt követően a férfi a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett, amelyben a férfi is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán, ezért a mentőszolgálat munkatársai a budapesti Honvédkórházba szállították. Jelenleg is ott ápolják.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az eset történésekor elmondta, hogy a helyszínre a bajnai és nyerges­újfalui hivatásos lánglovagok vonultak ki, az egységek pedig két vízsugárral oltották el a tüzet. Három helyiség teljesen kiégett, a tűz a padlásra nem terjedt át, a garázsban álló autó is lángra kapott.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk a helyieket is megrázta a tragédia. Szorgalmas embereknek ismerték a helyiek azt a harmincéves hölgyet, valamint férjét, egy negyvenegy éves férfit, akik szombaton éjjel tragikus körülmények között életüket vesztették. A házaspár egy csendes kis utcában található kétszintes házban élt: úgy tudjuk, hogy a nő 26 éves testvére vendégségbe érkezett hozzájuk – aki egyes információk szerint az Egyesült Királyságban dolgozott – a tragédia előestéjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában