fenyegetőzött

2020.05.11. 15:20

Vádat emelek a tatai férfi ellen, aki le akarta lőni a feleségét

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kért a letartóztatásban levő férfi ellen.

Kemma.hu

Tatán egy családi ház udvarán az ott lakó férfi fegyverrel a kezében fenyegette a feleségét és egy alkalommal a levegőbe lőtt.

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki Tatán 2019. június 29-én le akarta lőni a feleségét.

Dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a törvényszék három év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélje, valamint öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság tartsa fenn a vádlott letartóztatását. Kérte ezt arra tekintettel, hogy a férfival szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a cselekményét véghezvinné, ugyanis a férfi megfenyegette a feleségét azzal, hogy amennyiben a rendőrök elengedik, megöli őt.

A férfi és a sértett nő házassága megromlott a vádlott alkoholizmusa és a nőt bántalmazó magatartása miatt. A pár 2019. június 29-én délután összeveszett tatai otthonukban. A szóváltást követően a férfi, kezébe vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, és feleségét azzal fenyegette, hogy lelövi. Lövést azonban nem tudott leadni, mivel a sértett elmenekült előle.

A szomszédok értesítették a rendőrséget. Amikor a vádlott a kiérkező rendőröket meglátta, a kezében lévő fegyvert a fejéhez tartva azzal fenyegetőzött, hogy ha a rendőrök közelebb mennek, akkor öngyilkos lesz. Ezt követően egy rövidebb időre eltűnt a rendőrök elől, majd ismét előjött, a fegyvert elvette a fejétől és egy alkalommal a levegőbe lőtt. A férfi végül hosszabb rábeszélés után letette a fegyvert és megadta magát.

A férfi engedély nélkül tartott a fegyvere (Fotó: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában