Pénzbüntetés

2020.04.06. 16:14

Vádat emeltek a hazánkba fegyverrel és lőszerekkel belépő teherautós ellen

A Komáromi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a szlovák állampolgárságú férfival szemben, aki engedéllyel tartott kézilőfegyverét a benne lévő lőszerekkel engedély nélkül hozta be hazánk területére.

Kemma.hu

Az ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a szlovák férfival szemben, aki kézilőfegyverét a benne lévő lőszerekkel engedély nélkül hozta be az ország területére.

Forrás: ugyeszseg.hu

Dr. Horváth Sándortól az főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a Komáromi Járási Ügyészség vádiratban indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje, továbbá a lefoglalt lőfegyvert és lőszereket kobozza el.

Az adó-és vámhatóság járőrei 2019. november 7-én 17 óra 20 perckor, az M1 autópálya egyik pihenőhelyén ellenőrizték a tehergépkocsit, amelynek fülkéjében, a jobb első ülésen elhelyezett kézitáskában megtalálták az engedély nélkül behozott lőfegyvert és lőszereket.

Aznap, még reggel Szlovákia felől Komáromnál lépte át a magyar-szlovák államhatárt az általa vezetett tehergépkocsival, amelynek során a magyar hatóságok felé történt előzetes bejelentés, illetve engedély nélkül Magyarországra behozta a tulajdonát képező, jogszerűen tartott kézilőfegyverét a benne lévő 17 lőszerrel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában