3d

2020.04.29. 11:30

Leutánozták a Beatles ikonikus fotóját a dorogi rendőrök

Átadták a megye első háromdimenziós zebráját Dorogon. A helyi egyenruhások ezen apropóból frappánsan leutánozták a John Lennont, Paul McCartneyt, George Harrisont és Ringo Starrt ábrázoló ikonikus fotót.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Ahogyan arról már beszámoltunk, egy egész napos útlezárás mellett Dorogon felfestették a sportcsarnok melletti zebrát a közelmúltban, most pedig az ünnepélyes átadásra egy geggel készültek az egyenruhások: úgy döntöttek, hogy a legendás Beatles együttes 51 éve, az Abbey Roadon készült ikonikus fotóját lemásolják az Iskola utcában. A Beatles történelmi képe sokszor megihlette már a popkultúrát is, és a maga nemében a dorogi kép is történelmi, hiszen a megye első háromdimenziós zebrájánál készült.

A 3D zebra a Dorogi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottságának kezdeményezésére valósult meg. Az ünnepségen a rendőrség képviselői mellett az alpolgármesterek és a kivitelezők is részt vettek. A különleges útburkolati jel kivitelezését a dorogi Varga & Varga Forgalomtechnika készítette. Egyedi tervek alapján csaknem tíz órán keresztül festették fel az útburkolatra a zebrát, ami a Petőfi Sándor Óvoda és a Dorogi Sportcsarnok között található.

Málnás Zsolt, Cserődi Péter főhadnagy, Deák Attila százados, Kovács István főtörzs zászlós
(Fotó: F. M. / Kemma.hu)

Varga Zsuzsanna tervező a police.hu-nak elmondta: a Dorogi Rendőrkapitányságnál egy háromdimenziós ábrát is elkészítettek a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóban. Több önkormányzat is érdeklődött a tervek iránt, így lehetséges, hogy hamarosan más településeken is megvalósulhatnak hasonló jelzések, melyek a balesetek megelőzése érdekében készülnek.

Az eredeti kép egy példánya Nápolyban (Fotó: Shutterstock)

Az eredeti fotón egyébként Lennon egy fehér öltönyt visel zsebre tett kézzel, Ringo Starr feketét, Paul McCartney mezítláb gyalogol és cigarettát tart a kezében. George Harrison kedvenc kék farmeröltözékét öltötte fel aznap. Az északnyugat-londoni utcán a háttérben egy Volkswagen Bogár parkol. Megyénk rendőrei, bár egyenruhában baktattak át az Iskola utcát átszelő csíkokon, azért figyeltek a részletekre: egy új Volkswagen Bogár az ő fotójukon is szerepel.

A rendőrkapitányságnál is készült egy háromdimenziós ábra, a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóban (Fotó: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában