lopás

2020.02.28. 16:01

A többszörösen visszaeső párost börtönbe küldenék az esztergomi akciójuk után

Börtönbüntetést kértek arra a visszaeső tolvajpárosra, akik 2018 áprilisában belopóztak egy Esztergomhoz közeli kemping lakókocsijába és onnan értéktárgyakat, valamint nagy mennyiségű készpénzt tulajdonítottak el.

Kemma.hu

Fának csapódott egy gépkocsi szerda délelőtt Környe és Tata között, a baleset következtében egy ember beszorult az autóba.

Dr. Borbély Veronikától, a megye főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy korábban az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy többszörös visszaeső tolvaj nővel és egy többszörös visszaeső orgazda férfival szemben. A nő 2018. április 21-én egy Esztergomhoz közeli településen egy kempingben található lakókocsiba bement, majd onnan mintegy 2 millió forint értékben különböző dolgokat vitt el. A férfi társa ezt követően pénzért segített a nőnek az ott talált és ellopott euró átváltásában.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a páros az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a nőt a bíróság 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélje, valamint tiltsa el a közügyektől 2 évre, a férfit pedig 1 év börtönbüntetésre ítéljék, és úgyszintén 2 évre tiltsák el a közügyektől, valamint kötelezzék mindkettejüket a sértett fennmaradó kárának megfizetésére.

A vádirat szerint a nő az említett napon körülbelül délután fél egykor ment be a lakókocsiba, majd a bent található kamerát azonnal letakarta. A lakókocsiban lévő táskát magához vette, amiben talált egy bankkártyát, fényképezőgépet és egy karórát. A táska jelentős összegű készpénzt is tartalmazott, így a sértettnek összesen 1 millió 703 ezer 700 összegű kárt okozott a páros. A pénz egy részét közösen elköltötték társával, akivel átváltották a lopott eurót. A nyomozás során megtalálták az eltulajdonított dolgok egy részét, így a sértett kárának nagyobb részre megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában