útviszonyok

2019.12.02. 10:57

Árokba sodródott az 1-es úton előző kisbusz

A hétfő reggeli balesetből mindenki megtanulhatja, miért érdemes a szokásosnál óvatosabban vezetni a havas, hókásás, csúszós utakon.

Kemma.hu

A hétfő reggeli balesetből mindenki megtanulhatja, miért érdemes a szokásosnál óvatosabban vezetni a havas, hókásás, csúszós utakon.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Lesodródott az 1-es útról egy kisbusz hétfőn reggel, Tatabánya közelében. Ahogy a fotókon látszik, az út latyakos volt, a sofőr ennek ellenére, a rendőrség tájékoztatása szerint előzni kezdett. Ekkor csúszott meg és került az árokba. A járműben a sofőrrel együtt hárman utaztak, mindannyian megsérültek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a jármű ajtaját kivágták és egy embert kiemeltek a kisbuszból. A mentőket is riasztották, az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az árokba csúszott járműből egy embert a tűzoltók szabadítottak ki (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

A télies útviszonyokra az autósoknak is fel kell készülniük. Ahogy a Közút is tanácsolta, érdemes a nyárias tempóhoz képest lassabban, óvatosabban vezetni, számolni a csúszós utakkal. A meteorológiai szolgálat reggeli jelzése szerint a havazás mellett ónos eső, a hegyekben jégréteg is nehezítheti a közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában