súlyosbítás

2019.06.12. 12:00

Nem ússza meg a letöltendőt a vértesszőlősön bunyózó unokatesó

Sikeresen fellebbezett az ügyészség a visszaeső bűnöző büntetésének súlyosbításáért. A férfi, miután jól helyben hagyta a sértettet, bocsánatot kért. Ez nem menti meg a börtöntől.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Eredményre vezetett az ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék a büntetett előéletű, többszörös visszaeső, súlyos testi sértés bűntettét elkövető férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú bíróság a vádlottat 90 nap elzárásra ítélte, azonban az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott terhére, súlyosbítás, szabadságvesztés büntetés kiszabása végett.

Ahogy arról dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyészség főügyésze a Kemma.hu-t tájékoztatta, az ügyészség a fellebbezésében hivatkozott arra, hogy a többszörösen büntetett vádlott feltételes szabadságának próbaideje alatt, valamint további két büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményt. Az ügyészség fellebbezése eredményes volt, a Tatabányai Törvényszék az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a vádlottal szemben kiszabott büntetést 1 év 6 hónap börtönbüntetésre súlyosbította, továbbá megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A másodfokú bíróság a vádlottal szemben korábban kiszabott szabadságvesztés során alkalmazott feltételes szabadságot megszüntette.

Az elkövető 2018. október 2-án 22 óra körüli időben megjelent az unokatestvére vértesszőlősi hétvégi háza előtt egy korábbi veszekedés rendezése okán, majd a kapunál kiabálni kezdett az unokatestvérének. A férfi amikor meglátta, hogy a sértett az udvaron tartózkodott, akkor hirtelen átugrott a kapun és a sértetthez ment, majd több alkalommal jobb ököllel megütötte őt az arcán. Az elkövető a bántalmazást követően távozott az udvarról, majd beült az autójába és elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazást követően telefonon értesítette házastársát a történtekről. A bántalmazást követően fél óra múlva a sértett hétvégi háza előtt ismét megjelent a balhézó férfi, valamint a sértett házastársa. Az elkövető ekkor már lehiggadt és a sértettől bocsánatot kért. A sértett az őt ért bántalmazás következtében a bal felső állkapocscsont törését, a bal arccsont törését, a bal járomcsont törését, a bal arcfél duzzanatát, a hajas fejbőr nyílt sebzését, valamint az áll horzsolásos sérülését szenvedte el. Az arccsonttörések gyógytartama nyolc napon túli, a tényleges gyógytartam nyolc hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában