árvízi védekezés

2019.06.10. 20:00

220-an futottak a Komáromi Gátfutáson

Miénk a gát! elnevezéssel rendezett emlékfutást pénteken délelőtt a megyei védelmi bizottság. Az esemény rajt-cél helyszínének a komáromi Monostori erőd adott otthont.

Szabó Klaudia

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szabó Klaudia

Bakos Sándor alezredes nyitotta meg a rendezvényt és elmondta, hogy a 2013 júniusi, történelmi mértékű árvíz egy rendkívüli összefogást igényelt az árvízi védekezés feladataiban közreműködő szervezetektől és önkéntesektől, így erre a sikeres akcióra emlékezve szervezték meg a II. Nemzetközi Komáromi Gátfutást.

Fotó: Szabó Klaudia / 24 Óra

A megmérettetésre huszonöt szervezet nevezett 220 futóval, többek között az árvízi védekezésben résztvevő cégek és a meghívott általános és középiskolások. Három távot lehetett teljesíteni, 4225, 8450, illetve 16 900 méteren kellett helytállniuk az indulóknak. Ott voltak a tatabányai toborzók is, akiket Kása István ezredes vezetett.

Az alezredes hozzátette, hogy fontosnak tartották a diákok részvételét, hiszen láthatták a szervezetek közötti együttműködést és összefogást, ami alapja lehet egy sikeres védekezésnek. A legfiatalabb versenyző a 9 éves Bigun Janka volt, aki a koppánymonostori Dózsa György Általános Iskola tanulója.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke az eredményhirdetés előtt megköszönte a részvételt mindenkinek és méltatta a teljesítményeket. Hozzátette, reméli, ez a szép hagyomány a továbbiakban is folytatódik.

Mindezek után a kormánymegbízott, Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Lőrincz Gábor ezredes dandárparancsnok, és a megyei védelmi igazgatásban közreműködő szervezetek vezetői az eredményhirdetésen átadták a díjakat a legjobbaknak.

Dr. Kancz Csaba díjat adott át (Fotók: Szabó Klaudia/24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában