vádemelés

2019.04.23. 07:49

Letöltendőt kaphatnak a tatabányai dílerek

Három férfi ellen nyújtott be vádiratot az ügyészség. A letöltendő mellett bő 900 ezer forint vagyonelkobzást is javasolnak a dílerek ellen.

Kemma.hu

Két drogdílert és hat fogyasztót kapcsolt le a rendőrség Tatabányán. A rendőrség több fotót is nyilvánosságra hozott a gyanúsítottaknál tartott házkutatásról.

Forrás: police.hu/shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség két férfival szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, egy férfival szemben kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Azt indítványozták, hogy a járásbíróság az elkövetőket végrehajtandó szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje, továbbá arra, hogy a bűncselekménnyel szerzett gazdagodást vonja el tőlük. Az elsőrendű vádlottal szemben 290 ezer, a harmadrendű vádlottal szemben 632 ezer forint összegű vagyonelkobzást javasoltak.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: a harmadrendű vádlott 2018. május 10-én bízta meg a másodrendű vádlottat, hogy vásároljon neki marihuanát, hogy azt továbbértékesítse. Így került képbe az elsőrendű vádlott, akitől végülis 230 gramm drogot vett a megbízott emberünk, 290 ezer forintért azon a bizonyos májusi napon, Dózsakertben. 35,4 grammot megtartott magának, a többit a kocsija csomagtartójába tette és elindult megbízójához. A Jászai Mari úton találkoztak Tatabányán, a bizniszből azonban nem lett semmi, ugyanis tetten érték őket, és az oda elvitt vételárat is lefoglalták.

A lefoglalt kábítószer a csekély mennyiséget mintegy négyszeresen haladja meg, a jelentős mennyiség alsó határát nem éri el. A harmadrendű vádlott egyébként 2016 januárja és 2018 májusa között, rendszeresen értékesített kábítószert további négy személynek (összesen 238 gramm marihuanát és 23 darab amfetamint tartalmazó tablettát), amelyből 632 ezer forint jövedelme keletkezett.

A vádlottak mindegyike maga is kábítószerfogyasztó, ezen kívül a harmadrendű vádlott tavaly márciusban úgy vezetett egy személygépkocsit Tatabányán. hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában