lebukott

2019.04.25. 12:00

Hamis cipőket árultak a tatai üzletben

A sportcipők megtévesztésig hasonlítottak az eredeti példányokra.

Kemma.hu

A sportcipők megtévesztésig hasonlítottak az eredeti példányokra.

Forrás: Shutterstock

A Tatai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat azzal a budaörsi férfival szemben, aki egy tatai üzletben hamisított márkanevek alatt papucsokat, sportcipőket árult. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a férfivel szemben, a lefoglalt sportcipőket, papucsokat kobozza el, valamint az egyik sértett képviselője által bejelentett polgári jogi igénynek adjon helyt, és részére kártérítést fizessen meg.

Az elkövető 2018. január elején, Budapesten, egy, a nyomozás során nem azonosított embertől kedvező áron neves márkájú lábbelikhez hasonló sportcipőket és papucsokat vásárolt, majd ezt követően azokat egyik tatai üzletben árulta a város egyik forgalmas pontján.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó-és Vámigazgatósága Jövedéki Ellenőrzési Osztályának járőrei tavaly januárban tartottak ellenőrzést az üzletben, és lefoglalták a neves márkájú lábbelikhez hasonlító sportcipőket és papucsokat. A lábbeliken megjelenő forma nemzetközi védjegyként van bejegyezve, a cipők megjelenése pedig közösségi formatervezési mintaoltalom alatt áll, ezen túlmenően a forma és a megjelenés hasonlósága miatt a fogyasztó megtévesztésére alkalmas hamisítványoknak minősülnek.

Az elkövető ezzel a magatartásával nemcsak a vásárlókat tévesztette meg: egy sértettnek mintegy 177 ezer, egy másiknak 138 ezer forintos vagyoni hátrányt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában