rátámadt

2019.04.10. 12:18

1 év 8 hónapot kapott a férfi, aki szétverte a volt apósjelöltjét

A Tatabányai Járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 és 8 hónap börtönre ítélte azt a férfit, aki rátámadt volt barátnőjének édesapjára egy tatabányai pékségben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki évekkel ezelőtti sérelmét torolta meg volt barátnője édesapján. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának részben helyt adott, a férfivel szemben a próbára bocsátást megszüntette, a vádlottat halmazati büntetésként 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A tárgyaláson az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekményt elkövető férfivel szemben a próbára bocsátást szüntesse meg, erre figyelemmel halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyész az ítélet ellen, a férfi terhére, súlyosbításért, végrehajtandó szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

A vádlott és a sértett lánya hat éven át tartó párkapcsolata négy évvel ezelőtt megszakadt, nem tartották egymással a kapcsolatot. Az áldozat 2019. március 10-én 6 órakor egy tatabányai pékségben tartózkodott, ahova a vádlott betért. A férfi egy korábbi sérelmét kérte számon az apán, akit szidalmazott, majd két alkalommal ököllel arcon ütötte. A pékség eladója felszólította a férfit a helyiség elhagyására. Ekkor ő az apa ruházatát megragadva kitolta pékségből, majd az utcán rángatta, egy alkalommal hátulról combon rúgta, a földre lökte. Ezután a térdre esett áldozatot a férfi fejbe rúgta kétszer, amitől a sértett a földre rogyott, itt még egyszer fejbe rúgta, amitől elájult – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A bántalmazó a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott az arcán, de a behatások alkalmasak voltak arra, hogy 8 napon túl gyógyuló csonttörést, illetve szemsérülést okozzanak. A férfit a bíróság korábban csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt 3 évre próbára bocsátotta, a próbaidő még nem telt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában