kényszerházasság

2019.01.24. 11:37

Saját kislányát adta el 3000 euróért a szlovák férfi

Egy szlovák férfit emberkereskedelem bűntette miatt tartóztattak le, ugyanis saját kiskorú lányát eladta és házasságra kényszerítette egy szintén kiskorú fiúval.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A szlovák rendőrség vádeljárást indítványozott a három szlovák állampolgár ellen emberkereskedelem bűntette miatt. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik őket, adta hírül a Parameter.sk.

Még 2017-ben két kiskorút kényszerítettek házasságra a szlovákiai Komáromi járásban, a kiskorú lány apja a kényszerházasságért összesen 3 000 eurót kapott,

„A komáromi járásbeli Tamás 2017-ben adta el kiskorú lányát kényszerházasság céljából az ügy másik gyanúsítottjának. A házasság két kiskorú között valósult meg” – tájékoztatott közösségi oldalán a szlovák rendőrség. A kiskorú lánynak közös háztartásban kellett élnie a fiatal fiúval és annak családjával.

A rendőrség bejegyzéséből kiderül az is, hogy a lánynak segítenie kellett a munkában és a gyerekekre kellett vigyáznia. A háztartást nem hagyhatta el, amikor pedig haza akart szökni, megverték őt. Továbbá szintén veréssel kényszerítették arra, hogy „házaséletet” éljen a szintén kiskorú „férjével”.

Az eset érzékenységére és a kiskorú személyek (15 évnél fiatalabbak) védelmére való tekintettel a rendőrség nem nyújt részletesebb tájékoztatást az esetről.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában