Kreativitás

2024.05.29. 06:31

Fiatal alkotókat díjaztak a tatabányai tűzoltóparancsnokságon

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma által kiírt alkotói pályázat területi díjátadóját tartották hétfőn a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A pályázatra a vármegyében, két kategóriában – kézműves és irodalmi – érkezett összesen 42 pályamű. A legtöbb művet a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskolából küldték.

Kemma.hu

A pályázat két téma köré csoportosult: „A füstérzékelő életet menthet” valamint a magyar–török kulturális évadhoz kapcsolódóan „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága”. A vármegyei forduló győzteseinek és helyezettjeinek Kelkó Balázs tűzoltó ezredes igazgatóhelyettes gratulált. A díjátadón Marosi Zsuzsanna, fotóművész, a komáromi Molaj Fotóstúdió tagja dícsérte a gyerekek munkáit, hangsúlyozva hogy nem volt könnyű a döntés a háromtagú bírálóbizottságnak.

Az eredményhirdetésen megjelent diákok az eseményt követően Sikos Károly Álmos tűzoltó őrmester vezetésével ismerkedtek a tűzoltók munkájával, a felszerelésekkel, gépjárművekkel, ezáltal betekinthettek a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának életébe.

A területi szinten első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyben, az országos díjátadó június 14-én lesz Budapesten.

Eredmények:

KÉZMŰVES ALKOTÁS „füstérzékelő életet menthet”
1. korcsoport (6-10 éves) 1. helyezett Kele-Fodor Cinka művének címe: Füstben 2. helyezett Kövesdi Flóra művének címe: A villámgyors tűzoltó 3. helyezett Nagy Véda művének címe: Tűzvész a faluban
2. korcsoport (11-14 éves) 1. helyezett Martinecz Antónia művének címe: Munka közben 2. helyezett Pócsik Mira művének címe: Hogy még időben érkezzenek 3. helyezett Nagy Ágnes művének címe: Életet ment!

KÉZMŰVES ALKOTÁS „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága”
1. korcsoport (6-10 éves) 1. helyezett Markót Janka művének címe: Gróf Széchenyi Ödön a parancsnok
2. korcsoport (11-14 éves) 1. helyezett Jantyik György művének címe: Egy tűzoltás régen 2. helyezett Martinecz Antónia művének címe: Nagy Tűz 3. helyezett Bobák Dóra művének címe: Gróf Széchenyi Konstantinápolyban
3. korcsoport (15-18 éves) 1. helyezett Takács Bernadett művének címe: Tűzben

IRODALMI ALKOTÁS
2. korcsoport (11-14 éves) 1. helyezett Kruppa Noel művének címe: Egy nap a legfáradhatatlanabb magyarral 2. helyezett Kele-Fodor Keve művének címe: Hősök és hétköznapok

Az igazgatóság által külön díjazottak a komáromi Tóparti Óvoda által benyújtott rajzok közül: 1. helyezett Bertók Adrienn 2. helyezett Vida Zoé 3. helyezett Szép Luca 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában