Bajnokcsapat

2024.05.29. 06:55

Átvették a bajnoki címért járó serleget a Bányász játékosai

Az Opus Tigáz Tatabánya labdarúgócsapata szűk, családias körben átvette az NBIII északnyugati csoportjának a megnyeréséért járó aranyérmeket és a serleget. A Bányász játékosai és a stábtagok ma még ünnepelhetnek, de holnaptól újra a következő feladatra, jelesül a Békéscsaba elleni osztályozóra készülnek.

Túri Csaba

Körbejárt a játékosok kezében az NBIII bajnoki címéért járó serleg

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A Sport Hotelben tartott éremátadó ünnepségen a csapat játékosain, stábtagjain kívül jelen voltak a Bányász legendái is, akik büszkén tekinthettek az NBIII-as bajnoki címet nyerő utódokra. Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke megköszönte az egész csapatnak, a pályán 90 percen át küzdő játékosoktól a háttérben dolgozókig mindenkinek, hogy a legendás Bányász-szívet továbbra is életben tartják. Felidézte, hogy amikor a labdarúgó-szakosztály irányítását átvette, eldöntötte, hogy vissza kell kerülnie a helyi futballnak az őt megillető polcra. Ehhez most egy újabb lépést tettek, de mivel szeret nagyban gondolkozni,  nem szeretné, ha itt megállnának.

Kovács István, a Bányász csapatkapitánya magasba emeli a bajnoki serleget
Kovács István, a Bányász csapatkapitánya magasba emeli a bajnoki serleget
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Gyürki Gergely vezetőedző emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt talán senki nem gondolta azt, hogy ezen a napon itt tartanak majd. Mégis sikerült elérniük azt rövid idő alatt, ami máshol éveket vesz igénybe. Véleménye szerint ebben nagy szerepe van a csapaton belüli közösségi erőnek, amire ő maga is tudatosan épít azóta, amióta átvette az edzői feladatokat. Szerinte azért nyertek ők, mert amíg a vetélytársaknál előfordultak hullámvölgyek, ők minden egyes vereségre jól tudtak reagálni. Az osztályozóra rátérve hangsúlyozta, hogy tisztában vannak a Békéscsaba erejével, de ez a két találkozó olyan lesz, mint egy kupamérkőzés, ahol az nyer, aki az adott jobb szellemben lép pályára. Márpedig ez mellettük szólhat.

Égett a tűz a Bányász-játékosokban

Az idei év elején a fejlesztési igazgató pozíciójába megszerzett sokszoros magyar válogatott és országos bajnok Dragóner Attila köszönetet mondott a teremben lévőknek, hogy az érkezése után befogadták. Elmondása szerint már az elején látta a szemekben azt a tüzet, ami végül a bajnoki címig repítette a csapatot. „Van még feladat, de itt csak mi nyerhetünk, mert csapatban erősebbek vagyunk" — zárta szavait Dragóner.

A névadó szponzor, az Opus Tigáz igazgatóságának elnöke szintén jelen volt a ceremónián. Torda Balázs hangsúlyozta, a jövőben is megteremtik azokat a feltételeket, amelyek mellett az együttesnek csak a labdarúgással kell foglalkoznia. Mint mondta, a cégnél beütemezték a költségvetésbe az NBII-vel járó magasabb kiadásokat is, a nyugodt hátteret továbbra is biztosítani fogják, mert hisz a csapat erejében, és hisz benne, hogy Tatabányán ismét felvirágzik a labdarúgás.

A beszédek után jöhetett a várva várt pillanat: a hosszú és kemény szezon végén a játékosok átvették a legfényesebben csillogó érmeket Khéner Lászlótól, a KEMLSZ igazgatójától, majd Kovács István, a bajnokcsapat kapitánya a magasba emelte az üvegserleget. 

Ahogy azt a beszédeikben mindenki elmondta, ma még lehet ünnepelni, de másnaptól folytatódik a kemény munka, hogy beteljesítsék az álmukat, és a Tatabánya feljusson az NBII-be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában