NBIII

2024.05.26. 19:46

Bajnok a Tatabánya! +videó

Az Opus Tigáz Tatabánya együttese az NBIII utolsó fordulójában megkoronázta az egész szezonban nyújtott teljesítményét és megnyerték a bajnokságot. Jöhet a Bányásznak az osztályozó az NBII-ért.

Túri Csaba

A Bányász labdarúgói abban a tudatban érkeztek Szombathelyre, hogy egy árva pontocska is elég a bajnoki címhez. Bár egy vereség is belefért volna a sokkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően, nem akarták a véletlenre bízni az aranyérem sorsát.

A Bányász bajnokcsapata és a szurkolók
A Bányász bajnokcsapata és a szurkolók
Fotó: Szendi Péter / Forrás: Vas Népe

Nem is bízták, sőt, bajnokhoz méltóan győzelemmel érték el a céljuk első fokát, és megszerezték az északnyugati csoport aranyérmét egy második félidei Árvai-találattal. A szezonnak azonban még nincsen vége, a neheze még hátravan, ugyanis egy osztályozó párharcban kell a Tatabányának kiharcolnia a másodosztályban való indulás jogát. Ennek a sorsolását kedden tartja meg az MLSZ.

Az év focistái 2024 - közönségszavazás
Az idén is olvasóink dönthetik el, kik kapják a vármegyei labdarúgószövetség díjait. Négy kategóriában 20 jelölt várja a voksokat, hogy eldőljön, kik az év focistái. Szavazz a kedvencedre!

A meccs végi ünneplésről a csapat Facebook-oldala osztott meg egy rövid videót:

A mérkőzésről bővebben hamarosan.

NBIII. Északnyugati csoport, 30. forduló
Szombathelyi MÁV Haladás VSE - Opus Tigáz Tatabánya
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, vezette: Móri Tamás (Bertalan D., Holpár G.)
Tatabánya: Lóth - Árvai (Hadobás 84.), Krupánszki, Molnár, Soltész (Buna 55.), Szegleti, Szegő, Letenyei (Dala 90.), Székely, Forró (Klausz 55.), Szalánszki (Katona 55.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Gólszerző: Árvai (58.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában