gyakorlat

2018.11.12. 17:30

Vegyi katasztrófahelyzetet gyakoroltak Nyergesen

Vegyi katasztrófa esetén mi a teendő? A megyei katasztrófavédők és a Zoltek Zrt. közösen tartott gyakorlata minden apró részletre kiterjedt Nyergesújfalun.

F. K.

Forrás: BM OKF

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a városban úgynevezett komplex belső-, illetve külső védelmi tervgyakorlatot tartottak. A feladatokat meghatározó feltételezés szerint, a Zoltek Zrt. egyik üzemrészében egy tartálynál bejelzett a gázérzékelő műszer. A jelzés ellenőrzésének érdekében az érintett üzemrész szakembert küldött a helyszínre, aki megállapította, hogy feltételezhetően az éjszakai viharban a tartályhoz kapcsolódó csővezeték és tartóbilincsei megsérültek. A csövön repedés keletkezett, a mintegy 10 milliméter mérőjű lyukon olyan anyag szivárog, amely a kármentőbe folyik.

A feltételezések szerint a veszélyes anyag olyan problémákat okozhatott volna, amelyeket a helyi sajátosságok figyelembe vételével gyorsan meg kellett oldani. Erre a nem várt eseményre (is) a teendőket közös munkával dolgozta ki a Zoltek Zrt., a katasztrófavédelem és a város önkormányzata. A gyakorlatot Kelkó Balázs tűzoltó alezredes, megyei igazgató-helyettes megfeleltre minősítette.

Fotó: BM OKF
Fotó: BM OKF
Fotó: BM OKF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában