nyereségvágy

2018.10.31. 17:30

Letartóztatásban marad a nagybácsi, aki rávette Gyuszikát a brutális rablógyilkosságra

Ötezer forintért kellett meghalnia az idős, tatabányai asszonynak. Haláláért a vád szerint két helyi férfi tehet: V. György és a nagybátyja, V. Károly.

Sz. A.

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

A Komárom-Esztergom megyei Főügyészség indítványára meghosszabbították a a brutális tatabányai rablógyilkosság idősebbik gyanúsítottjának letartóztatását december 5-ig. Ahogy arról korábban beszámoltunk, V. Károlyt felbujtóként elkövetett rablás miatt gyanúsították meg, míg 19 éves unokaöccsét, V. Györgyöt nyereségvágyból elkövetett emberöléssel: egy 87 éves tatabányai asszonyt a fiatalabbik gyanúsított sörösüveggel bántalmazott, majd elvette ötezer forintját, és a vád szerint minderre a nagybátyja vette rá. Az idős asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a sérüléseibe.

A Tatabányai Járásbíróság a letartóztatás határidejét az ügyészi indítványnak megfelelően hosszabbította meg most egy hónappal, az ugyanis november 5-én lejárt volna egyébként. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, a bíróságon online hallgatták meg V. Károlyt, aki igen teátrális jelenetek között vette tudomásul még tavaly októberben, hogy előzetes letartóztatásba került.

„Életfogytot kaptam a Gyuszika miatt”

Amikor tavaly először elrendelték az előzetes letartóztatásukat, V. Károly azt kiabálta a rájuk váró rokonoknak, hogy „életfogytot kaptam a Gyuszika miatt”. A Törvényszék akkori közlése szerint egyébként „Gyuszika”, miután bántalmazta az idős asszonyt, a konyhai szekrényből kiemelte annak pénztárcáját, amelyből magához vett egy ötezrest, majd a vérző áldozatot magára hagyva távozott annak lakásából és nagybátyjával elosztotta a pénzt.

A fiú azt állította korábban, hogy nem akarta kirabolni az áldozatot, de Károly addig győzködte, míg végül belement. A férfi azt javasolta, menjenek azonnal, mert reggel nem jár senki az utcán, sőt még azt is felajánlotta, hogy elkíséri és kintről figyel majd, cserébe felezik a zsákmányt. Amikor V. György elindult az ajtó felé, nagybátyja a távolból mutatta neki, hogy vigyen magával valamit, amivel megütheti az asszonyt. Így került hozzá a sörösüveg.

V. György vallomásában elmondta, a konyhába lépve kétszer megütötte az idős nőt a fején. A második csapásra az üveg összetört. A fiú ezután seprűt és lapátot ragadott, és összetakarította a szilánkokat. Hogy ezt miért tette, később sem tudta megmagyarázni. Ezután kivette a tárcából az ötezer forintot, és elviharzott. Nagybátyjától kétezer forintot kapott a zsákmányból, amiből kekszet vett, meg a már említett nápolyit.

A fiú később módosított a vallomásán, és elmondta, hogy amíg ő a szilánkokat próbálta eltüntetni, a nyugdíjas segítségért kiabált. Ekkor nagybátyja berontott a házba, és ütlegelni, rugdosni kezdte az asszonyt, mindaddig, amíg el nem hallgatott, majd elmenekültek.

V. György már most is sitten van

A fiatalabbik gyanúsítottnak egyébként nem ez volt az első ügye, sőt: V. György már most is a sitten van, ugyanis jelenleg három éves szabadságvesztését tölti, amelyet rablás, lopás és súlyos testi sértés miatt kapott egy másik ügyben.

Azt vallotta egyébként, hogy a gyilkosság reggel elment Károlyhoz, a nagybátyjához, aki felajánlotta, hogy télen lakhat náluk, de fizetnie kell a szállásért, neki azonban nem volt ennyi pénze. Állítása szerint nagybátyja tanácsolta, hogy szerezzen pénzt az idős asszonytól. A férfi ugyanis nemrégiben vécét szerelt nála és kifigyelte, hol tartja a tárcáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában