pofátlan

2018.10.12. 11:46

Kifosztotta a vonaton alvó társát a közös sörözés után

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd amikor az elaludt, egész egyszerűen kifosztotta.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az 58 éves férfival szemben – aki, ahogy arról már korábban beszámoltunk – lopás elkövetése miatt. A büntetett előéletű férfival szemben kifosztás bűntette miatt már folyamatban van bírósági eljárás más ügyben. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse és a beismerő vallomást tett férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A kifosztott férfi június 4-re virradó reggel – előtte egy egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott egy hajnalban induló esztergomi járatra. A pályaudvaron a tolvaj megszólított egy férfit, majd sörrel kínálta. A közös sörözést követően a vonaton egymással szemben ültek le. Az egyik utas a vonat elindulása után elaludt, amelyet a társa arra használt fel, hogy kutasson a férfi csomagjában.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy a férfi ellopott egy parfümöt, az alvó útitárs pénztárcájából húszezer forintot, emellett hatszázötven angol fontot. A tolvaj, miután kifosztotta a másik férfit, a következő megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke 267 640 forint, az eltulajdonítással okozott kár nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában