első fok

2018.09.07. 14:09

Döntött a bíróság: 13 és fél évet kapott a hajléktalangyilkos kamasz

Ítéletet hozott a bíróság M. Apolló ügyében: a 17 éves tatabányai fiatalnak két hajléktalan brutális meggyilkolása és kifosztás miatt kell felelnie. 13,5 évet kapott első fokon.

Sz. A.

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

Pénteken ítéletet hirdetett a Tatabányai Törvényszék M. Apolló ügyében, aki a vád (és saját bevallása szerint) két hajléktalant gyilkolt meg brutális kegyetlenséggel 2017 áprilisában Tatabányán.

A bíró 14 órakor ismertette a döntést: e szerint a most 17 éves fiatalt több emberen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés és két rendbeli kifosztás miatt, halmazati büntetésként 13 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélik, fiatalkorúak börtönében, és legkorábban a büntetés kétharmadánál helyezhető majd szabadlábra. Az előzetes és a letartóztatás ideje beleszámít a büntetésbe. A bíró ismertette a döntés hátterét, hozzátéve: a bizonyítékok egyértelműen alátámasztják a vádirati tényállást.

Apolló az ügyvédjével folytatott rövid megbeszélés után úgy döntött, enyhítésért fellebbez, az ügyvédje is támogatta ebben. Elsődlegesen megalapozatlanság miatt, másodsorban enyhítésért nyújtottak be fellebbezést. Házi őrizetet is szeretett volna kérni Apolló, amíg másodfokon döntenek a sorsáról, de ezt elutasította a bíró. Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért. A törvényszék első fokú döntése így nem jogerős.

Előzmények:

Májusban a 17 éves fiú megváltoztatta vallomását és azt állította, hogy egy börtönviselt, idősebb férfi, egy bizonyos Maci kényszerítette, fenyegette meg életveszélyesen, hogy támadja meg a Győri úti buszmegállóban alvó hajléktalant, és ő ezt félelmében megtette. A pénteki tárgyaláson szembesítették is Macival, majd parázs hangulatú perbeszédekben feszült egymásnak vád és védelem. Tárgyalótermi tudósításunkat IDE kattintva olvashatja el.

További részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában