nem ússza meg

2018.06.10. 06:26

Vádat emeltek a 18 évig rejtőzködő feleséggyilkos ellen

N. Tamás 1999-ben a kútba lökte, majd magára hagyta feleségét. 18 év után derült ki, hogy nem baleset történt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 1999-ben vetette kútba a feleségét Budakalászon. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfit 18 évvel később Kesztölcön fogtak el. A férfi tavaly december óta előzetes letartóztatásban van.

A férfi a kilencvenes években a feleségével és gyermekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk az idő során megromlott, az asszony depresszióba zuhant, italozni kezdett. Sokszor veszekedtek, a férfi meg is verte a nőt. Szabadulni akart a házasságából, és eldöntötte, hogy a feleségét megöli, azonban azt balesetnek álcázza.

1999 februárjában az egyik nap késő délelőtti óráiban a férfi az ittas sértettet a házuk udvarán lévő kúthoz vezette azzal, hogy mutatni akar valamit. Ott az asszonyt a kútba lökte, a kutat lefedte. A nő jó úszó volt, korábban búvárkodott is, ki akart mászni a kútból. Azzal fenyegette a férjét, hogy húzza ki, mert hívja a rendőröket. Ám a vádlott a fenyegetőző, majd segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta.

Nem évül el

A minősített emberölés elkövetése esetén – mely bűncselekmény büntethetősége nem évül el – kiszabható büntetés súlyossága miatt okkal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadon hagyva megszökik és annak a veszélye is fennáll, hogy a büntetőeljárás sikerét veszélyezteti. Ezért indítványozta a Pest Megyei Főügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nő hosszabb időn keresztül a víz felszínén tudta tartani magát, majd a rendkívül hideg vízben elveszítette az erejét, és meghalt.

A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt. A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg.

2017 decemberében azonban olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek alapján a férfival szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozás rendelt el, így fogták el a már 60 éves férfit Kesztölcön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában