üldözés

2018.01.09. 14:39

Tatán kapcsolták le a Németországból menekülő betörőket

A tatai rendőrök fogták el azt a két férfit, akik a gyanú szerint Németországban követtek el betörést, és egy fegyverekkel megpakolt kocsival menekültek.

kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, Komárom-Esztergom megye területén, Tata körzetében kapcsolták le a rendőrök azt a BMW-t, amelyet a hegyeshalmi határátkelőtől egészen Tatáig üldöztek. A rendőrség most újabb részleteket árult el az esetről.

Kiderült, hogy az üldözés nem a magyar-osztrák határon kezdődött el, hanem már jóval korábban. A rendelkezésre álló adatok szerint január 4-én 22 óra előtt két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy németországi lakásból egy páncélszekrényt tulajdonított el, amit az elkövetés helyszínének közelében, egy erdős területen nyitottak ki: ékszereket, egy darab Winchester vadászpuskát és három darab forgótáras maroklőfegyvert találtak benne.

Kapj el, ha tudsz!

A két tolvaj ezt követően Ausztria irányába menekül egy német felségjelzésű BMW-vel. Az osztrák hatóságok egészen az osztrák-magyar határig követték a menekülőket és értesítették a magyar társszerveket a folyamatban lévő üldözésről. A menekülő tettesek Hegyeshalomnál kikerülték a határellenőrzést, majd Magyarországon folytatták a menekülést.

Ezzel a nagy értékű BMW-vel menekültek a tettesek – a szántásban álltak meg vele...
Forrás: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja kapcsolatba lépett a szomszédos megyék hasonló egységeivel, és együtt szervezték meg az autópályák és a főbb főútvonalak kihajtóinak ellenőrzését, a keresésben részt vevő rendőröket pedig folyamatosan informálták a bűncselekményről, a jármű típusáról, színéről és a menekülés útvonaláról. Mivel volt információjuk arra vonatkozóan, hogy a járműben fegyverek vannak, ezért a keresésben a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is részt vettek.

A végjáték

Január 4-én 23 óra 5 perckor a Komárom-Esztergom megyei járőrök az M1-es autópálya 72-es kilométerszelvényénél észlelték a keresett BMW-t, ami nagy sebességgel haladt Budapest irányába. A jármű a 67-es kilométerszelvénynél lehajtott az autópályáról és Tata felé indult, majd a 8139-es számú úton Mocsa felé folytatta az útját. A menekülőket a tatai járőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető fény- és hangjelzéseit használva követték. Az új szolgálati gépjármű fényhídjának Állj! jelzését és a hangjelzést a menekülő autó sofőrje figyelmen kívül hagyta.

A 8139-es számú út 2-es kilométerszelvényében a jármű az úttestről letért és a szántóföldre hajtott. A tatai járőrök a BMW közelében, menekülés közben elfogták a két menekülő 38 éves férfit, majd előállították őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A helyszíni szemle során a rendőrök a járműből három darab maroklőfegyvert és ékszereket foglaltak le. A puskára a Győr-Moson-Sopron megyei nyomozók bukkantak Jánossomorján: az elkövetők menekülés közben rejtették el.

 

D. Róbert és D. Zsolt magyar-román kettő állampolgárok ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárást. A két férfit január 5-én gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság még ezen a napon elrendelt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az osztrák és német hatóságokkal az ügyben folytatott nyomozást szakértők bevonásával végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában