Időjárás

2024.05.23. 04:30

Hiába a nyárias meleg, a veszélyes zivatarok továbbra sem tágítanak

Mondjuk, milyen lesz az időjárás csütörtökön.

Kemma.hu

A Hungaromet csütörtökre is kiadta az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok kialakulása miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent ilyenkor, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Az előrejelzésük szerint csütörtökön az északkeleti, keleti harmadban az éjszaka képződő felhőzet a délelőtt folyamán szakadozik, gomolyosodik, így ott többórás, másutt a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Záporra, zivatarra szórványosan - főként az északkeleti-keleti harmadban és a Nyugat-Dunántúlon - számíthatunk. A nyugatias szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu prognózisa szerint csütörtökön gomolyfelhős időre számíthatunk szórványosan záporral, zivatarral. 25 fok körüli nyárias meleg valószínű. Élénk marad az észak-nyugati szél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!