Időjárás

2024.04.02. 05:00

Kiadták a figyelmeztetést Komárom-Esztergomra: heves zivatarokkal jön a lehűlés

A nyárias meleg után kisebb hidegfront vár ránk kedden.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta keddre az elsőfokú, sárga figyelmeztetést Komárom-Esztergomra a heves zivatarok veszélye miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A prognózisuk szerint kedden a front felhőzete és csapadékzónája északkelet felé lassan elvonul, így mögötte már a reggeli, kora délelőtti óráktól délnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet és süt ki a nap. Északkeleten ugyanakkor estig maradhatnak borult körzetek és arrafelé a kora délutáni órákig eshet az eső. Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, melyek össze is állhatnak, arrafelé egyre több helyen lehet számítani záporra, zivatarra. A délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet. Estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében viszont szintén előfordulhatnak viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között alakul, a felhősebb északkeleti tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb is, jócskán visszaesnek a hőmérsékleti értékek az elmúlt napokhoz képest.

Forrás: met.hu

A koponyeg.hu előrejelzése szerint kedden, a reggelig tartó esők után, gomolyfelhős lesz az ég, melyből szórványosan alakulnak ki záporok. Ismét kitörhet zivatar. Délutánig viharos lehet az északnyugati szél. 13 és 20 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!