Időjárás

2024.03.23. 17:29

Kiadták a riasztást: viharos szél csap le Komárom-Esztergomra

Szombat délutánra elromlott az időjárás térségünk felett. Viharos szél miatt a riasztást is kiadta a meteorológia.

Kemma.hu

Délutánra teljesen elborult az idő térségünkben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok és szél miatt. A vihar széllökések miatt a citromsárga riasztást is kiadták. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

A meteorológia előrejelzése szerint a szombat délután az északnyugat felől érkezett markáns hidegfront az esti, éjszakai órákban fölöttünk halad, és várhatóan vasárnap hajnalban, reggel hagyja el keleti, délkeleti határainkat. A fronthoz kapcsolódóan az északnyugatira forduló szelet főként a Dunántúlon és a Duna vonalában (majd a késő esti, éjféli órákban a Bodrogköz környezetében is) nagyobb területen kísérhetik átmeneti viharos széllökések (ált. 70-85 km/h, de elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint a Balaton környezetében lokálisan 85 km/h-t meghaladó átmeneti szélroham sem kizárt).

 A légmozgás a nagy sebességgel mozgó hidegfront mögött késő estétől a legtöbb helyen várhatóan gyorsan veszít erejéből. A front mentén a késő délutáni, esti órákban a záporok mellett zivatarok is előfordulhatnak, erre az ország északnyugati felén van számottevő esély.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!