Hóhelyzet

2024.01.08. 08:04

Fehér lepelbe takarózott reggelre Dobogókő

Dobogókőnél ismét esett a hó.

Kemma.hu

Fehérbe borult Dobogókő

Forrás: utinform.hu

A felettünk elhaladó csapadékhullám az alacsonyabb területeken csupán eső formájában jelentkezett. Azonban a magasabban fekvő tájakon, mint Dobogókő hétfő hajnalra már hó formájára váltott és igazi téliessé varázsolta a környéket. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében ugyanakkor (elsősorban a Dunántúlon) lehet több helyen hószállingózás, gyenge havazás, de néhol keletebbre is lehet csapadék. A délutáni órákban már inkább a déli megyékben szállingózhat kevés helyen a hó. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!