Ónos eső, havazás

2023.12.10. 07:26

Havazásra ébredhettek a tataiak: mondjuk, hogy mi várható a hét utolsó napján!

Figyelmeztető előrejelzést ugyan még nem adtak ki vármegyénk területére, de akár ónos esőre és havazásra is számíthatunk a mai nap folyamán.

Kemma.hu

Tatán a hajnali órák óta rendületlenül esik a hó

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Az utinform.hu tájékoztatása alapján a Dél-Dunántúl jelentős részén ónos eső esik. A Közép- és Nyugat-Dunántúlon havazik, szállingózik a hó vagy havas eső esik. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében köd nehezíti a közlekedést.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország jelentős részén a preventív védekezés nyomán sónedves. A fő- és mellékutak a csapadékkal érintett területeken vizesek, havasak, helyenként latyakosak. 

A nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából kiemelten a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható ónos eső, amelynek mennyisége helyenként 1-5 milliméter között várható. Lokálisan akár 5 millimétert meghaladó ónos eső sem kizárt. A csapadék várható halmazállapotában mutatkozó erős bizonytalanság miatt akár piros riasztás is érvénybe léphet. A délelőtt második felétől várhatóan fokozatosan esőbe vált a csapadék.

Ezzel egyidőben az ország északi felén, illetve a Duna vonalától keletre eső területeken havazás kezdődik, amely napközben egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a 3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!