Időjárás

2023.12.05. 07:45

Behavazódtunk, de ónos eső miatt figyelmeztetnek a meteorológusok:

Megérkezett az ígért hó, de a kevésbé várt ónos esőre is van esély kedden.

Kemma.hu

Tatára is jutott a hóból

Forrás: Kemma.hu

Kedd reggelre ismét behavazódott a megye több pontja. Az Országos Meteorológiai Szolgálat gyenge ónos eső miatt első fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre Komárom-Esztergomra, valamint a közép-dunántúli és nyugat-magyarországi megyékre. Prognózisuk szerint a várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) milliméter lesz. Mint arról már írtunk, a Köpönyeg előrejelzése szerint estefelé vegyes halmazállapotú csapadékra is van kilátás a nyugati országrészben. 

Már hajnalban is esett a hó például Tatán, de ahogy olvasónk, Madari Gyula fotóján látszik, Bajna sem maradt ki a fehér áldásból. Az Útinform kora reggeli tájékoztatása szerint Székesfehérvár környékén, Salgótarján térségében, Heves vármegyében, a Jászságban valamint Putnok és Edelény környezetében szállingózik a hó, elszórtan havazik. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a Dunántúl északi és középső részén, valamint az Északi-középhegységben továbbá az Alföld középső területén a megelőző védekezés miatt sónedves. Kisbér és Keszthely térségében előfordulhatnak hókásás, latyakos mellékúti szakaszok is. 

Bajna is fehér lepelbe burkolózott kedd reggelre
Bajna is fehér lepelbe burkolózott kedd reggelre
Fotó: Madari Gyula / Forrás: Beküldött

A Közút folttérképei szerint Komárom-Esztergom vármegye nyugati harmadában latyakosak az utak, a többi részén sónedvesek A látási viszonyok mindenütt jók, az országban gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van. A hőmérséklet -6 és +1 fok között változik. A legalacsonyabb értékeket Körmend, Szentendre és Miskolc térségében mérték.

Az M1-es autópályán egyébként még mindig lassítja a közlekedést a hajnali kamionbaleset. Ahogy arról beszámoltunk, a szalagkorlátnak hajtott a teherjármű Tatabánya térségében, a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán. A Közút fél nyolcas jelzése szerint az 56-os kilométerszelvénynél ismét zavartalanul halad a forgalom, de a torlódás 2-3 kilométeres még. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!