Időjárás

2023.11.03. 04:30

Kiadták a figyelmeztetést a megyére: megnyílik az égi csap, 70 kilométeres szél jön

Hidegfront érkezik térségünkbe, amely heves záporokat és viharos szelet is hoz magával.

Kemma.hu

Csapadékos, szele idővel fordulunk rá a hétvégére. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor. Zivatarok is kitörhetnek. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom vármegyére már az elsőfokú figyelmeztetést is kiadta a heves zivatarok és a viharos szél miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.A

 

A meteorológiai előrejelzése szerint pénteken a hidegfront felhő- és csapadékzónája fokozatosan kelet felé halad, e mentén sokfelé várható eső, zápor, akár zivatarok is kialakulhatnak. Délután nyugat felől majd szakadozik, csökken a felhőzet, de északon, északnyugaton tovább felhős maradhat az ég, és ott újból előfordulhat zápor, esetleg zivatar. 

Több helyen nagyobb csapadékmennyiség is összegyűlhet! A front előtt a déli, délnyugati szél sokfelé lesz erős, a hegyekben és zivatarok környezetében viharos lökések is várhatók; majd veszít erejéből a nyugatira, északnyugatira forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 13 és 22 fok között valószínű. Az északnyugati tájakon már a reggeli órákban beállhat a csúcsérték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!