Időjárás

2023.10.16. 04:00

Beköszöntött az igazi őszi időjárás: mondjuk, milyen idő lesz a hét első napján!

A délutáni átlaghőmérséklet 14 fok körül alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, amelyekből sehol sem fordul elő csapadék. Reggel 3, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Mint írják, a hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn, a hajnali órákban északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, hajnalra szinte mindenütt kiderül az ég, megszűnik a csapadék. Főként az északkeleti, keleti szélvédett tájakon kialakulhatnak pára-, illetve ködfoltok, északkeleten rétegfelhőzet is képződhet. Az északnyugati szél időnként megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között várható, a szélvédett részeken helyenként fagypont alatt is lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!