Időjárás

2023.08.07. 07:27

Mutatjuk, milyen idő várható a hét első napján!

Az átlaghőmérséklet 19-22 fok között alakul.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint hétfőn, egészen estig nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és főleg északon még záporok is kialakulnak. Estétől északnyugat felől aztán csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, eleinte még viharos. 19-22 fok körül alakul a hőmérséklet, nem lesz nyári meleg.

Mint írják, a hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn, az esti órákban a zártabb felhőzet szakadozik, csökken, hajnalban már lesznek derült részek is. Csökken a csapadékhajlam, hajnalban már csak az északkeleti határnál eshet elvétve. Északkeleten pára, foltokban köd képződhet. Az északnyugati szél a Dunántúl északi részein és a középső országrészben élénk marad, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a Dunántúl kevésbé szeles tájain, valamint az északi völgyekben néhány fokkal hidegebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!