Közeleg a vihar!

2023.08.05. 16:24

Esztergomra elsőfokú riasztást adtak ki felhőszakadás és zivatarok miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Esztergom területére. Veszélyes zivatarokra, felhőszakadásra, de akár jégesőre is lehet számítani.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Esztergom területére. Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Mint írják, vasárnap reggelig a Duna vonalában, illetve attól keletre azonban délutántól ismét egyre nagyobb számban alakulnak ki - délről észak, északkelet felé haladó - zivatarok, heves zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. Kiterjedt zivatartevékenység valószínű újra, amely az éjszaka folyamán várhatóan fokozatosan átterjed az északkeleti tájakra is. A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és felhőszakadás kísérheti.

A heves zivatarok környezetében károkozó szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat. Komolyabb felhőszakadás, illetve domborzattól függően villámárvíz is kialakulhat a délutáni, valamint az éjszakai órákban. Erre a legnagyobb esély a középső tájakon, valamint az Északi-középhegység térségében mutatkozik. Lehetnek olyan területek, ahol a havi országos átlagos csapadékmennyiségnél is több hullhat 24 óra alatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!