Előrejelzés

2023.06.29. 21:08

Milyen idő lesz a Vízzenén és az első júliusi hétvégén? Mondjuk!

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint pénteken fátyol- és gomolyfelhők zavarják a ragyogó nyári napsütést, ugyanakkor esőre nem kell számítanunk. 25-30 fok közötti strandidő lesz. A déli szél megélénkül.

Mint írják, számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint péntek estére a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, a Dél-Dunántúlon azonban inkább derült lehet az ég. Csak a nyugati határon van esély egy-egy záporra, esetleg zivatarra. A déli szél az ország nyugati részein megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható. 

Ezzel szemben szombaton délnyugat felől magasszintű felhőzet vonul fel, emellett ebből az irányból már hajnaltól, reggeltől egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés is. Több (nem zavartalan) napsütésre az északkeleti vidékeken lehet számítani - ott kicsi a csapadék előfordulási esélye, másutt viszont több helyen várható zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a Dunántúlon egyre több lehet élénk, illetve erős. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős széllökések. Hajnalra általában 14 és 19 fok közé, a kevésbé felhős északi völgyekben 14 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között valószínű nyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap napos, gomolyfelhős idő valószínű. Az ország keleti harmadán lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott szórványosan zápor, zivatar is várható - nyugatabbra kisebb a csapadék kialakulási valószínűsége. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, főként a Dunántúlon megerősödik. Erős lökések zivatarok környezetében is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható, északkeleten valószínűek az alacsonyabb értékek.

És ha kikapcsolódnál a családdal a hétvégén, van ötletünk! Mutatjuk a hétvége legérdekesebb programjait Komárom-Esztergom vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!