Időjárás

2022.05.03. 15:12

Kiadták a riasztást: apró jég és viharos szél is kísérheti a zivatarokat megyénkben

A meteorológia elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Komárom-Esztergom megyére.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a meteorológia csütörtökig elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki megyénkre a heves zivatarok miatt. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint kedden délutántól, estétől alakul ki szórványosan zápor, zivatar - nagyobb számban a keleti területeken. A délnyugati szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. 

Most a figyelmeztetés mellett már elsőfokú riasztást is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

Több helyen alakulhatnak ki egyre több zivatarok, amelyek az esti, késő esti órákra jó eséllyel mindenütt megszűnnek. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű jég is kísérheti. A zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos közeli lökések előfordulhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!