Időjárás

2022.05.02. 09:36

Csütörtökig ázhatunk Komárom-Esztergomban az előrejelzések szerint

Kérészéletűnek tűnik a derűs, napsütéses idő. Az előrejelzések szerint bőven kapunk csapadékot a nyakunkba az elkövetkező napokban.

Kemma.hu

Forrás: Köpönyeg.hu

Hétfő estig a  több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk Komárom-Esztergom megyében. Szórványosan zápor, zivatar is várható, az északkeleti szelet pedig helyenként élénk, zivatarok idején átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 19 és 24, késő este 9, 15 fok között valószínű a met.hu prognózisa szerint.

Kedd reggelre helyenként még lesznek erősen felhős területek, ahol záporok, zivatarok is előfordulnak, főként az éjszaka első felében. A légmozgás mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 5 és 11 fok között alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viseli meg. Náluk vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. A reggeli hideg idő miatt a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki – figyelmeztet a Köpönyeg.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában