időjárás

2021.10.28. 06:12

Felemás hosszú hétvége: akár 50 milliméter eső és több fokos lehűlés is jöhet

Az előttünk álló hosszú hétvége felemás időjárást tartogat számunkra. A második felében több fokos lehűlésre és országszerte nagy mennyiségű esőre lehet számítani.

Kemma.hu

Változékony időt hoz magával a hidegfront

Forrás: Shutterstock

Az előrejelzések szerint hamarosan búcsút kell intenünk a nyárias napsütésnek és a kellemes, száraz őszi időjárásnak. A hosszú hétvége második felében több fokkal csökken a hőmérséklet és nagy mennyiségű csapadék érkezik térségünkbe, ahogy arról a Köpönyeg is ír.

A Metkép tájékoztatása szerint hajnalban még főként a Tiszától keletre és északon fagyhat, ezeken a helyeken pára és köd képződhet. Máshol már az időnként megélénkülő szél miatt tiszta, egy pár fokkal enyhébb idő lesz. Napközben sokat süthet majd a nap és az ország jelentős részén 15 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála, de néhol a 20 fokot is megközelítheti.

Vasárnap hasonló idő lesz, mint szombaton, a déli szél napközben élénk, erős lesz és kellemes napos, meleg idő valószínű. A reggeli ködfoltok északon is feloszlanak. Hétfőn, halottak napján már kevésbé lesz szép idő. Bár a két főbb globális modell, az ECMWF és a GFS némileg eltérnek egymástól a mediterrán ciklon érkezését illetően, mind a 2 modell vár csapadékot. Országszerte jelentős mennyiségű eső eshet, a Dunántúlon akár 40-50 millimétert elérő adag is. A maximumok is visszaesnek, néhol 10 fok köré.

Fotó: Metkép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!