időjárás

2021.09.08. 06:25

Berobban az indián nyár: 30 fokos melegnek is örülhetünk a napokban

A meteorológiai előrejelzések szerint az előttünk álló napokban berobban az igazi indián nyár. Akár a 30 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

Kemma.hu

Egyre melegebb időre számíthatunk a hét hátralevő részében az előrejelzések szerint. A Köpönyeg arról " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tájékoztat, hogy hétvégére akár 30 fok köré is felkúszhat a hőmérők higanyszála.

A Metkép információ szerint folyamatos melegedés veheti kezdetét, csapadékra pedig a következő napokban kis esély sem mutatkozik. Kedden az Alföldön és a Kisalföldön akár hőségnap, azaz 30 fok is meglehet. Mindezek ellenére a reggelek hűvösek maradnak, a 10 fok alatti minimumok sem lesznek ritkák.

Fotó: Metkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint kedden túlnyomóan derült vagy kissé felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül, a Fertő térségében meg is erősödik a délkeleti szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 9 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!