időjárás

2021.08.29. 06:26

Van remény a szeptemberi nyárra: a lehűlés után 32 fok jöhet

Az előrejelzések szerint a lehűlés után ismét visszatér a nyárias meleg térségünkbe. Egy anticiklon érkezik felénk, amely akár 32 fokot is hozhat szeptember első felében.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már beszámoltunk, a hétvége időjárása inkább őszies, mint sem nyárias a térségünkbe érkező mediterrán ciklon miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt. Ugyan az előttünk álló pár napban még a borongósabb, hűvösebb idő lesz a jellemző, az előrejelzések szerint nem kell lemondanunk a szeptemberi nyárról.

Fotó: Met.hu

A Metkép tájékoztatása szerint szeptember első hetének végétől változás mutatkozik. Most még Közép-Európában alacsony nyomás dominál, amit ciklonok okoznak. Ezeknek köszönhetően csapadékos az időjárás és a hideg levegő le tud szakadni északról. A jövő hét végétől azonban anticiklon térítheti be a kontinens jelentős részét, mely egyrészt gátat szab a hidegnek és csapadéknak, másrészt egy nyugati ciklon segítségével meleget hoz majd.

Fotó: Metkép

Még bizonytalan a melegedés mértéke, de a jelenlegi számítások szerint újra nyárias idő lesz és az átlagnál melegebb napok várnak ránk. Reálisan szeptember első felében 28-32 fokos csúcsokra és friss hajnalokra készülhetünk, így már a tipikus nyári forróságnak kicsi az esélye, de indiánnyár jellegű meleg és strandidő még beleférhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!