időjárás

2021.03.04. 10:59

Durva lehűlés jön: több mint 10 Celsius fokos zuhanás, Tatabányán fagy is lehet

Több mint 10 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk a magasban a pénteki front mögött.

Kemma.hu

Ahogy arról beszámoltunk, az Időkép előrejelzése szerint március 5-e pénteken érkezik az az erős hidegfront, amely a hegyekben akár havazást is okozhat, illetve jelentős lehűlést hoz. A magasban több, mint 10 fokkal hidegebb levegő érkezik.

Tatabányán míg csütörtökön 16 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet, addig péntekre 9 Celsius fokig hűl a levegő, szombaton pedig napközben plusz 6, míg éjszaka mínusz 3 Celsius fokra süllyed a hőmérő higanyszála.

Durva lehűlés érkezik térségünkben

A hideg levegő érkezését a csapadék mellett feltámadó északi-északnyugati szél kíséri, a Dunántúlon 50-60 kilométer/órás lökések is lehetnek. Mögötte a talaj közelében is mintegy 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet, szombaton már csak 3-8 fok várható. Éjjelente országszerte fagyni fog, a fagyzugos, szélcsendes völgyekben -10 fok közelébe hűlhet a levegő. A jövő hét elején is marad még az évszakhoz képest hidegebb idő.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A déli-délnyugati szél többfelé élénk lehet. Reggelente szinte mindenhol fagyni fog. Vasárnap 5 és 9, hétfőn 6 és 12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

 

Ezek is érdekelhetik