időjárás

2020.10.16. 21:53

Úgy néz ki, eltehetjük az esernyőt a hétvégére

Biztatóak az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzései a hétvégi időjárást illetően Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Az elmúlt napok csapadékos időjárása után derűsebben indul a hétvége.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól a délnyugati, nyugati megyékben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet. Reggel és délelőtt még szórványosan fordulhat elő eső, zápor, szitálás, majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék – ígérik a meteorológusok.

Szombat délután már a Dunántúl túlnyomó részén száraz lesz az idő
Fotó: OMSZ

A Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik, az Alföldön eközben a nyugati, délnyugati szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a legenyhébb idő a Nyírségben valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap csökken a felhőzet, majd változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges – figyelmeztetnek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!